¨Legaturi ¨ cu securitatea

Declar de pe acum ca am avut ¨legaturi¨ de serviciu, de rudenie si de prietenie cu securitatea!
Nu am semnat nici un fel de angajament si nu mi s-a cerut nici un fel de serviciu ( inafara de a-mi face dupa procedura serviciul), ceea ce probabil nu este un merit caci nici in PCR nu am fost primita desi seful meu ¨a tras sfori¨ ca sa mi se ofere aceasta onoare !

Totusi ma gandesc ca am fost considerata o persoana ¨disciplinata¨ caci mi s-a permis sa lucrez la ¨xerox¨ ! Cu siguranta un tanar nu poate intelege aceasta fraza (lucru care ma umple de fericire) cand azi, in fiecare birou exista cel putin un copiator sau o multifunctionala ! Pentru cei ce nu stiu am sa le explic ca in acele vremuri exista un copiator pentru o institutie si nu puteai lucra acolo fara a fi verificat caci regimul comunist era foarte precaut in ceea ce privea posibilitatea tiparirii de manifeste !
Lucram intr-o incapere inchisa cu grilaj metalic si interactionam cu colegii printr-un gemulet si acesta cu grilaj ! Cand plecam la toaleta sau oriunde altundeva, obligatoriu incuiam incaperea ! Asa se pazeau idealurile comuniste atunci, cum se pazeste azi valuta forte la casele de schimb valutar ! Din aceasta perspectiva recunosc ca ma simt nostalgica si mi-as dori vremuri in care idealurile sa fie pazite, nu aruncate la gunoi….
Nu sunt chiar naiva sa nu stiu ca se pazea mai ales un regim, nu doar un ideal dar imi place sa visez !
Fiecare intreprindere comunista avea un serviciu de ¨securitate¨ cum si azi au societatile, doar ca ¨paza si securitatea¨ de azi costa mult mai multi bani, nu se ocupa de nimic si au niste angajati (cu minimul pe economie) pentru care te rogi sa nu se intalneasca cu ¨ infractorul ¨ caci s-ar putea sa le ramana familia pe drumuri !
Nu sunt ipocrita de felul meu si niciodata nu mi-am renegat prietenii sau cunostintele ca sa fac cuiva anume sau ¨societatii¨ pe plac ! Doua prietene si bune colege de serviciu s-au casatorit cu tineri absolventi de securitate, un prieten din copilarie a urmat aceasta scoala, un unchi de-al meu despre care stiam ca este sef la ¨criminalistica¨ intr-un mare municipiu am aflat ca era absolvent de securitate.
Abuzurile nu au fost facute de o institutie ci de unii oameni din aceste institutii sau de anumite departamente specializate care exista in toate statele, nu suntem noi mai rai decat altii ! In opinia mea, niste vechi ¨ nenorociti ¨ impreuna cu niste noi ¨ smecheri ¨au compromis o institutie !
Abuzul este specific omului, il intalnim azi, in societatea libera, la tot pasul dar suntem atat de preocupati sa infieram vechea securitate incat nu ne uitam bine la noii ¨ securisti ¨ fara legitimatie, doar cu drepturi si fara obligatii !
Acestia au impanzit Pipera, Administratia, Societatile de Stat, Multinationalele si din pacate Parlamentul si Justitia !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.