“Cizmari fara pantofi”

« Patrick Modiano a castigat Nobelul pentru literatura ».

Inca un francez castiga premiul Nobel pentru Literatura. Daca vizitati Franta nu trebuie sa ratati Mont St. Michel si  mai ales Muzeul de manuscrise de la Mont St. Michel care se gaseste in orasul Avranches (Scriptorialul de la Avranches).

Nu cred ca am fost mai impresionata  vreodata de  vizita facuta la un muzeu decat vizita facuta la Scriptorial. Am avut sansa ca tocmai cand am vizitat Muzeul sa se gaseasca acolo (in circuit) o expozitie de manuscrise ale tuturor marilor scriitori francezi.

De cum am iesit din sala de expozitie, am pus mana pe telefon si mi-am sunat fiul :

–          Mami draga, scrie, caci ai  toate sansele sa devii celebru ! Tocmai am vazut o expozitie cu manuscrisele laureatilor premiului Nobel pentru literatuta ! Scrii exact ca si ei, nici unul nu ar fi trecut  clasa la limba franceza fara un profesor ingaduitor!

Am gandit mereu ca fiul meu are o sansa unica de-a se fi nascut in era tastaturii caci altfel nimeni nu ar fi putut citi vreodata ceea ce scrie dar, am descoperit atunci ca zicala « cizmari fara pantofi » se aplica chiar si in literatura ! Nu trageti deci concluzii pripite despre talentele si sansele copiilor vostri !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.