De ce puteau arunca bunicii ¨gunoaie ¨ in albiile raurilor si noi nu ?

Ceea ce aruncam noi azi difera foarte mult de ceea ce aruncau parintii sau bunicii  nostri!

In vechile gospodarii se utiliza foarte mult lemnul, hainele erau haine din fire naturale de in, canepa sau lana iar vasele folosite in cea mai mare masura erau de lut ars. Parintii si bunicii dumneavoastra aruncau deci in albiile raurilor lemn, panza de in sau canepa si vase sparte de lut ! Tate acestea se degradau intr-un termen foarte scurt !

Ce aruncati dumneavoastra azi ? Plasticuri, materiale sintetice, PET-uri, doze de aluminiu ! Aceste deseuri  se degradeaza in 500 -1000 de ani !

Deci, cand aruncati in albia raului un PET el va ramane ca si gunoi pentru zece geratii de acum incolo !

 

De ce aruncau parintii sau bunicii dumneavoastra hoiturile in barajele raurilor si dumneavoastra nu ar mai trebui sa faceti acest lucru ?

In acele vremuri exista mult mai putina populatie la orase si anii nu erau atat de secetosi ! Majoritatea oamenilor beau apa din fantani si din izvoare iar un hoit aruncat intr-un baraj era repede acoperit de viitura, mediul umed il ajuta la putrefactie fara a patrunde aerul la el, fiind permanent acoperit de apa !

Ce se intampla acum ? Anii sunt din ce in ce mai secetosi  deci, hoiturile raman la suprafata ! Populatia a crescut foarte mult si oamenii nu mai beau apa din izvoare si fantani ci de la robinet, apa captata din rauri !

Apa ce spala hoitul si gunoiul aruncat de dumeavoastra aici o beau copiii si nepotii dumneavoastra la oras !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.