Liberalism

Dintotdeauna am fost in fibra mea liberala. Dupa Revolutie m-am gandit mereu la ce as putea face ca afacere.  Am vazut inca de atunci ca firma mea nu mai are viitor si am luat hotararea sa schimb directia vietii. Cand am plecat de la locul meu de munca toti colegii m-au intrebat speriati « ce voi face » ?  Eu stiam ce voi face dar era greu de explicat in ce fel vad eu in viitor si de ce trebie sa plec acum pentru a ma putea intalni la un moment dat cu oportunitatile pe care vreau sa le intalnesc .

Imediat dupa plecare, am beneficiat de un curs prin Fortele de munca, intr-un program de reconversie profesionala. Ni s-a prezentat acolo ce este necesar pentru deschiderea unei afaceri si am facut un modest Plan de afaceri.

La incheierea cursului s-a facut o « Masa rotunda » cu noi toti, cu proprietarii firmei furnizoare de cursuri si cu seful Fortelor de munca. Am fost cu totii intrebati ce am invata din acel curs. Fiecare a raspuns ceea ce a crezut ca a invatat. Cand mi-a venit mie randul, raspunsul meu  a provocat amuzament si relaxare. Iata care a fost raspunsul meu :

–          Din acest curs am invatat ca in acest moment nu am nici o sansa sa fac o afacere ! Inafara de acest lucru, constat ca am primit o « Diploma de  şomer » caci acest cuvant apare de trei ori in textul acestei diplôme. Cu siguranta voi putea impresiona un viitor colaborator cu aceasta « calitate ».

Diplomele au fost retrase si rescrise fara a mai aparea cuvantul « somer » in ele. Eu m-am reinscris in acel an la facultate si am facut prima mea afacere dupa cinci ani ! Acum lucrez déjà la a  treia si o gandesc pe a doua !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.