Masterele mele

Francis Cabrel este cantautorul meu preferat. L-am descoperit foarte tarziu. In piesa lui “Des Hommes pareils” pune intrebari de geniu :

« Qu’est-ce qu’on vous apprend à l’école
Si on y oublie l’essentiel ?

………………………………………………………………..

Qu’est-ce qu’on vous apprend dans les livres
S’il y manque l’essentiel…? »

https://www.youtube.com/watch?v=hSwIMB_uUgM&index=14&list=RDB3chRntnMRw

Diplomele nu certifica nimic, ele  doar atesta ca ai fost instruit. Despre capacitatile si competentele tale nu ofera nici o informatie. Am ales sa nu urmez  pana acum cursurile unui  Master in Sistemul Universitar fiindca nu am gasit nimic corespunzator( l-am vazut ca pe o pierdere de timp, bani si energie). Cu toate acestea detin cateva Masterate nerecunoscute academic dar infinit mai valoroase decat acestea: lucrarile concrete pe care le-am facut si Certificatele de competente dobandite in urma unor astfel de lucrari impreuna cu prima mea afacere.  Experienta mea profesionala si de afaceri dobandita in urma acestor lucrari si atingerea obiectivelor propuse sunt Masterele mele!

Un Master cu totul deosebit (tot nerecunoscut academic) l- am facut in Franta, in activitatea mea de voluntariat ca  ascultator si acompaniator de oameni varstnici si bolnavi. Am trait cea mai deosebita experienta din viata mea si cea mai “ enrichissante”, cum spun francezii.

Inafara de acestea am avut onoarea deosebita sa fac un “Master of Business” cu celebrul om de afaceri Radu Georgescu, creatorul RAV-ului. http://www.gecad.com/

Nu cadeti in uimire pentru aceasta oportunitate deosebita, a avut-o oricine a stiut ce aude: l-am facut la televizor, urmarind emisiunea in care a fost invitat. Dintotdeauna mi-a placut ¨sa fac lucruri¨ iar acest Master in Business m-a facut sa-mi reamintesc asta! Multumesc!

Fiindca unele persoanae ma percep a fi  impulsiva (si eu am identificat o confuzie de termeni ), m-am gandit sa clarific definitia acestui cuvat ( Impulsiv = persoana care ia decizii pripite sub presiunea mediului). Nu am fost, nu sunt si nu voi fi impulsiva decat daca-mi va lua Dumnezeu mintile. Daca cei ce-au tras aceasta concluzie ar sti cat de mult gandesc si cat de calculate sunt deciziile mele s-ar speria ! Rar m-a luat ceva prin surprindere in viata (cum ar fi de exemplu cutremurele)…niciodata nu mi-am pierdut sangele rece in situatiile cu adevarat importante sau critice ! Termenul este altul, pe care nu vi-l spun fiindca nu ma recomand prin defectele mele si vine din faptul ca sunt pasionala in munca si in viata !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.