Munitie in razboiul informational: “plusvaloare”, “proactivitate”,etc.

Acestea, in opinia mea, nu sunt cuvinte. Ele sunt constructii de diversiune psihologica. Cum ar spune o cunostinta de-a mea de la Filiasi, « iti bag plusvaloarea in cap si ti-am facut cheie ».

1. Plusvaloare.
Plus nu exista fara minus ori, in structura fundamentala crestina (asa cum ne declaram peste 90% din populatia Romaniei) orice om are valoare. Despre plus si minus ca valoare nu se poate vorbi decat in valori matematice dar si acolo acestea nu exista decat in corespondenta cu « valoarea absoluta » care este intotdeauna pozitiva.
Valoarea exista sau nu si atat, in cazul omului ea exista !
Deci, daca acceptam existenta plusvalorii automat acceptam in mentalul nostru ca noi putem fi lipsiti de valoare intr-un anumit context. In ceea ce-l priveste pe cel ce ne cere noua sa ne definim « plusvaloarea » cu care putem veni alaturi de el, acesta accepta in mentalul sau ca el are o valoare la care tu trebuie sa adaugi ceva si nici de cum nu se concentreaza (asa cum face un performer) pe difunctionalitatile lui si pe capacitatea ta de a raspunde nevoilor sale exacte. Cu alte cuvinte, nu stie cine este si ce vrea ! Nu stii cine esti si care sunt punctele tale slabe, nu stii ce vrei, nu vei face niciodata performanta !
2. Proactivitate.
Ce inseamna « pro » ? A fi « pentru ». Deci, a fi « proactiv » inseamna a fi de acord (generic) cu activitatea, nici de cum a fi activ. A fi « proactiv » inseamna a fi « pasiv », inseamna a sta pe loc in timp ce esti convins ca te gasesti in miscare !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.