Noi, muritorii de rând!

Nu am pus între ghilimele “muritorii de rând” ca să nu se înțeleagă că ar avea alt sens decât acela de întărire a înțelesului brut. Acesta este rolul nostru în orice război, a ține cu unii sau cu ceilalți este ca și când ai râde la întâlnire, de coasa neascuțită a coanei Moartea!

Nu analizez Războiul, ci ce se întămplă cu un popor neprotejat de un stat! Ce am învățat din destinul poporului israelian și a celui palestinian. Cât de important este să ai un stat, cât de importante sunt instituțiile și cât de important este cine le populează! Este vital pentru noi să ținem și să protejăm instituțiile și oricât de tentați am fi să le blamăm fiindcă au ajuns în stadiul de disfuncțiune, să ne concentrăm asupra indivizilor și a acțiunilor concrete ale acestora. Să luptăm pentru înlocuirea acelor indivizi, sabotori din interior ai acestor instituții, să nu mai condamnăm Presa, Justiția, Parlamentul, Armata, SRI (care însemnă în mentalul colectiv tot ce este legat de acest domeniu de activitate și toate instituțiile de profil), Școala și nu în ultimul rând Poporul.

Toate aceste instituții sunt terfelite de dimineața până seara, poporul cel mai abitir! Nu suntem proști, suntem neatenți! Nu suntem inconștienți, nu avem înțelegerea dimeniunii răului și a pericolului. Nu am primit, prin organizare de stat, informații de bază din domenii greu de înțeles pentru populație. Un spațiu foarte mare de cunoaștere obligatorie a rămas gol și orice șmecher cu umpic de pregătire de specialitate îl poate umple cu fals sau trădare! Să strângem rândurile, să fim atenți la piesele băgate cu forța în jocul nostru!

Copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.