Pe cararile Cetatii

Va voi povesti o intamplare si periculoasa dar si amuzanta  in acelas timp.

Am strabatut cararile Cetatii de mii de ori. Intr-o zi de vara traversam Cetatea din centrul orasului spre un cartier de case. Cand treceam prin dreptul unei poienite m-am petrecut cu un baiat de varsta apropiata mie, nici slab, nici gras. L-am vazut foarte bine ! Mi-am vazut de drum ceea ce parea ca a facut si el. La un moment dat dupa ce am apucat pe cararea de coborare mi-a satit in spinare si m-a culcat la pamant fara sa fi auzit sau sa fi vazut ceva in prealabil.

Urletul care mi-a iesit din gura m-a speriat si pe mine ! Intr-o clipa mi-am revenit din surprindere si soc, am sarit in picioare si-am dat sa ma napustesc cu picioarele peste el. Speriat probabil si de urletul meu infricosator si de furia mea a luat-o, mai intai tarandu-se, la sanatoasa!

Locuiam chiar in centrul orasului si-am iesit in fiecare seara pe Bulevard in speranta ca-l voi descoperi si voi pune pe el toata suflarea masculina pe care o cunosteam in oras eu si fratele meu. N-am dat de el !

La un timp, iesisem pe Bulevard la plimbare impreuna cu doua prietene, in rochita si sandale cu toc caci era vara (desi mai mereu eram in pantaloni) ! M-am intalnit si am schimbat cateva cuvinte, mergand in aceeasi directie,  cu ¨profesorul¨ meu de ¨rezistenta materialelor¨ care era un tanar inginer, fost vice-campion national la lupte.  Vorbind noi asa chestiuni ¨extrascolare¨ disting in fata mea la o oarecare distanta si peste cateva randuri de trecatori, spatele si chica celui cautat ! N-am avut nici o secunda vreun dubiu ca m-as putea insela !

Fara a scoate nici un cuvant, m-am detasat in pas grabit de cei de langa mine (spre nedumerirea lor), l-am ajuns din urma, i-am infipt mana zdravan in par si l-am tras pe spate aproape sa-l dau jos. Cu capul sucit privind spre spate, individul a holbat ochii la mine si cand a vazut cum sta treaba, a luat-o a doua oara la sanatoasa, rupand pamantul ! Totul s-a petrecut foarte repede !

Eliberata de furie am ramas nemiscata si insotitorii mei m-au ajuns din urma.

¨Profesorul¨ meu mi-a spus zambind :

–          Am intentionat sa-ti dau o mana de ajutor dar nu am apucat si am vazut ca te-ai descurcat foarte bine singura !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.