Banii nu aduc fericirea !

Nu am fost niciodata impresionata de bani dar, am fost si sunt permanent impresionata de capacitatea de a-i face! Apoi, pot fi impresionata sau nu, de persoana care i-a facut in functie de modul cum ii cheltuieste.

Ma simt (pastrand proportiile  🙂 ) asemeni lucratorilor de la NASA. Toti cei de acolo lucreaza pentru « casa si masa », salariile pe care le primesc sunt cat se poate de pamantene pentru activitatea lor ce se desfasoara in spatii temporale mult avansate fata de vremurile in care ei traiesc. Cu siguranta sunt atat de prinsi in munca lor incat nu le ramane timpul necesar nici macar pentru a-si cheltui salariul.

Cand lucrez la un proiect, nimic nu-mi mai poate atrage atentia, il lucrez pana la amanunt si intotdeauna este un succes. Am primit nenumarate feedback-uri pozitive de la sefii mei germani ceea ce, credeti-ma, nu este putin lucru !

In urma cu vreo doi ani ma suna sotul meu de la serviciu. Luase salariul de vreo patru zile, nu primise fisa de plata si nu stia cati bani a primit. Eu nu aveam serviciu dar aveam un proiect la care lucram acasa. Imi spusese in fiecare zi sa merg la bancomat (care era peste drum) sa fac o interogare de sold. Bani de paine mai aveam in casa iar restul aprovizionarii o faceam o data, de doua ori pe luna.

–          Ai fost la bancomat ?

–          Nu ! N-am iesit din casa !

La auzul acestui raspuns sotul meu a explodat de nervi, nu va reproduc aici decat cosmetizat finalul « conversatiei » :

–          N-am vazut asa ceva ! Sa nu treci strada de patru zile, sa vezi cati bani ai pe card!

–          Dragul meu, vorbeste mai incet caci s-ar putea sa te auda vreun coleg al carui sotie baga cardul imediat ce primeste salariul si dupa patru zile nu mai are nimic pe el si… risti sa te scuipe-n fata !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.