Bogdan

Daca va puteti intoarce in timp in 1984 va puteti amintiti sau pentru cei ce nu existau inca atunci va puteti imagina lumea acelor ani asemeni unei fotografii alb negru. Desi s-ar putea crede ca lipsa culorilor ar rapi din expresie defapt tocmai acest lucru o face sa reflecte culori ale imaginatiei ce nu au fost niciodata surprinse de ochi.

Expresiile noastre vestimentare, corporale si emotionale erau puternic ingradite de cutuma societatii si din acest motiv probabil, personalitatea, modul de gandire si valoarea intrinseca a unui om era mult mai vizibila.
Atunci l-am cunoscut pe Bogdan. Era de departe un om dintr-o alta lume! Un om ce nu poate fi fotografiat decat in alb-negru caci orice culoare ai incerca sa pui nu ar mai reflecta realitatea. Ma fascinau monstrii pe care ii desena, asemeni Oceanului pe care-l privesti hipnotizat la suprafata, constient de intunericul din adancuri !
Monstrii lui de azi si frantura de conversatie despre tara noastra, dupa treizeci de ani :
http://artofpetry.blogspot.ro/2014/08/basescu-muscat-de-dragonul-de-in-komodo.html

– Daca o natiune este din punct de vedere religios crestina nu inseamna nimic. Crestinismul trebuie practicat ca sa te poti numi crestin, cu alte cuvinte, trebuie sa fi credincios. Apoi nu trebuie sa uitam ca in categoria crestinilor intra si baptistii si adventistii si evangelistii chiar si Martorii lui Iehova. Doar comunistii care erau atei, le-au inclus insidios si nedrept in categoria sectelor. Spre deosebire de ortodocsi, crestinii de care aminteam mai sus sint chiar practicanti ai religiei crestine, diferntele de doctrina fiind farte mici. La ei primeaza ce scrie in scriptura si nu ca la majoritatea ortodocsilor, ce spun superstitiile. Ma rog, ar fi mult de discutat…
– Da Bogdan si eu am pus intrebarea ¨What a fuck is UE¨?
In ceea ce ii priveste pe romani am o cu totul alta parere. Intr-adevar sunt hartuiti cu buna stiinta de peste 10 ani de zile si obligati la o viata salbatica dar, in opinia mea rezultatul va fi exact invers decat cel scontat! Vad exact aceeasi diferenta dintre un animal salbatic si unul domestic. Toti vest-europenii sunt ¨animale domestice¨ noi suntem ¨animale salbatice¨! Suntem rapizi, agili, inventivi, ne putem descurca in cele mai grele si mai neasteptate situatii. Suntem creativi, copiii nostri sunt exceptionali! Din punctul meu de vedere este doar o chestiune de timp pana la momentul schimbarii, vine din urma o generatie foarte puternica! Cat despre generatia noastra, ce-am mai putea sa le cerem acestor oameni? Fa un efort de memorie si adu-ti aminte unde eram la 20 de ani si unde suntem acum ! Schimbarile la care a fost supusa aceasta generatie sunt de-a dreptul dramatice! Evenimentele au fost prea multe, schimbarile prea mari si dese, evolutia informaticii si a comunicatiilor coplesitoare! Suntem doar prea obositi cand ne uitam in oglinda!

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.