“Cizmari fără pantofi”

« Patrick Modiano a câștigat Nobelul pentru literatură ».

Incă un francez câștigă premiul Nobel pentru Literatură. Dacă vizitați Franța nu trebuie să ratați Mont St. Michel și  mai ales Muzeul de manuscrise de la Mont St. Michel care se găsește în orașul Avranches (Scriptorialul de la Avranches).

Nu cred că am fost mai impresionată  vreodată de  vizita făcută la un muzeu ca vizita făcută la Scriptorial. Am avut șansa ca tocmai când am vizitat Muzeul să se găsească acolo (în circuit) o expoziție de manuscrise ale tuturor marilor scriitori francezi.

De cum am ieșit din sala de expoziție, am pus mâna pe telefon și mi-am sunat fiul :

–          Mami dragă, scrie, căci ai  toate șansele să devii celebru ! Tocmai am văzut o expoziție cu manuscrisele laureaților premiului Nobel pentru literatută ! Scrii exact ca ei, nici unul nu ar fi trecut  clasa la limba franceză fără un profesor îngăduitor!

Am gândit mereu că fiul meu are o șansa unică de-a se fi născut în era tastaturii, căci altfel nimeni nu ar fi putut citi vreodată ceea ce scrie. dar am descoperit atunci că zicala « cizmari fără pantofi » se aplică chiar și în literatură! Nu trageți deci concluzii pripite despre talentele și șansele copiilor vostri!

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.