Despre lideri si leadership

Vad foarte multa literatura despre lideri si leadership. Mai ales americanii au imbratisat ideea ca a fi lider este ceva ce poate fi invatat si ca atingerea acestui nivel social ar fi similar cu succesul. Va spun cu siguranta ca nici cei mai renumiti traineri in asa ceva nu cred acest lucru dar fac foarte multi bani din vanzarea pe scara larga a acestei iluzii.

Daca simpla cumparare a unei iluzii pare ceva inofensiv ,  cultura formata in jurul acestei miscari poate fi una dintre cauzele crizei prin care trecem si in opinia mea este cauza multor disfunctionalitati sau chiar falimentari !

In opinia mea a fi lider nu se poate invata, se poate doar perfectiona ! Ca sa fii lider ai nevoie de niste date din nastere, de o anumita experienta primara si de pregatire profesionala apoi,  poti perfectiona acest lucru dar nu este neaparat necesar. Exista multi lideri autentici care nu fac nici un fel de pregatire speciala in acest domeniu specific  si altii foarte pregatiti in asimilarea de cunostinte in acest domeniu fara a putea fi lideri autentici !

Cat priveste succesul, aproape nu veti intalni lideri ¨de succes¨ care sa va spuna ca sunt fericiti. Puteti sa-i credeti !

copyright  www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.