Liberalism

Dintotdeauna am fost în fibra mea liberală. După Revoluție m-am gândit mereu la ce aș putea face ca afacere.  Am văzut încă de atunci că firma în care lucram nu mai avea viitor și am luat hotărârea să schimb direcția vieții. Cănd am plecat de la locul meu de muncă toți colegii m-au întrebat speriați «ce voi face»?  Eu știam ce voi face, dar era greu de explicat în ce fel văd eu în viitor și de ce trebie să plec acum pentru a mă putea întâlni la un moment dat cu oportunitățile pe care vreau să le întâlnesc .

Imediat după plecare, am beneficiat de un curs prin Forțele de muncă, într-un program de reconversie profesională. Ni s-a prezentat acolo ce este necesar pentru deschiderea unei afaceri și am făcut un modest Plan de afaceri.

La încheierea cursului s-a făcut o « Masă rotundă » cu noi toți, cu proprietarii firmei furnizoare de cursuri și cu șeful Forțelor de muncă. Am fost cu toții întrebați ce am învățat din acel curs. Fiecare a răspuns ceea ce a crezut că a învățat. Când mi-a venit mie rândul, răspunsul meu  a provocat amuzament și relaxare. Iată care a fost răspunsul meu :

–          Din acest curs am învățat că în acest moment nu am nicio șansă să fac o afacere! Înafară de acest lucru, constat că am primit o «Diplomă de  şomer » căci acest cuvânt apare de trei ori în textul acestei diplome. Cu siguranță voi putea impresiona un viitor colaborator cu această « calitate ».

Diplomele au fost retrase și rescrise fără a mai apărea cuvântul « șomer » în ele. Eu m-am reînscris în acel an la facultate și am făcut prima mea afacere după cinci ani ! Acum lucrez deja la a  treia și o gândesc pe a doua !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.