Modelul masculin

Este stiut ca fetele adopta ca model masculin modelul tatalui lor ! Despre tatal meu va pot spune ca a fost un barbat ¨adevarat¨ ! Nu l-am auzit niciodata vaitandu-se de ceva sau spunand ¨au¨, a fost un barbat frumos cu o alura atletica.

In tinerete facuse box si avea o forta incredibila. Avea un simt al umorului fin si o demnitate pe care-mi place sa gandesc ca mi le-a transmis si mie. Am invatat de la el incredibil de multe lucruri utile in viata fiindca umblam mult cu el, imi placeau aceleasi lucruri si gandeam in acelas fel  desi stiu ca lui i-ar fi placut sa gaseasca in fratele meu acest caracter ! Asta isi doresc  toti barbatii care au un fiu dar, realitatea , daca au si o  fiica,  le ofera altceva !

Nu l-am auzit niciodata barfind pe cineva si din acest motiv azi cand aud un ¨barbat¨ barfind imi repugna ! Nu pot asocia asa ceva decat cu femeia ! Un barbat se poate amuza sau poate ironiza dar daca acest lucru aluneca in barfa …

Cu femeile era foarte galant si avea un mare succes ! Din acest motiv eu, ca femeie, nu cunosc gelozia, si mi se pare obligatoriu ca un barbat sa fie politicos si galant cu toate femeile !

Desi a trait o viata prea libera pentru un familist,  imi atragea atentia, ca este o gesala sa consider ¨pocaitul¨ ca ceva rau si imi spunea : ¨Toti ar trebui sa ne pocaim dar nu putem¨ !

Avea o credinta in Dumnezeu care si azi ma impresioneaza desi nu era bisericos ! Cea mai puternica amintire care mi-a ramas despre el este aceea din diminetile de Paste cand striga tare, salutand orice cunoscut cu ¨Hristos a inviat¨ , ceea ce era curata dizidenta in anii de comunism si la care multora le era frica sa raspunda cu ¨Adevarat a inviat¨ !

Din acest motiv  am avut tot timpul deschidere si respect pentru religia celorlalti dar am cerut respect in acelas timp pentru ortodoxia mea !

Avea si defecte binenteles si am avut si nenumarate conflicte. Era un ¨dur¨, nu era usor sa-l infrunti ! Eu o faceam si lui ii placea curajul meu, opozitia mea si forta argumentelor cu care imi impuneam punctul de vedere!

Datorita acestui model masculin, niciodata nu m-a intimidat un barbat,  mi-au placut putini barbati si am admirat sau admir si mai putini !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.