Munca în echipă

Despre  ¨munca în echip㨠toată lumea vorbește, o declară, dar o cunosc și o practică extrem de puțini oameni sau instituții.

Există două tipuri de echipă în sport: ¨joc de echip㨠și ¨rezulatul pe echipe¨ (evoluție individuală, rezultatul contează pentru echipă). Am jucat handbal în echipa orașului, deci “joc de echipă” și mai apoi am fost multiplă campioană națională cu echipa la radiogoniometrie, în sistemul “rezultatul pe echipe”.

Înafară de  înrădăcinarea unui stil de muncă programat și susținut, la practicarea sportului de performanță, la sporturile de  joc de echipă,  se antrenează interactivitatea și agilitatea, iar la cele ¨rezultatul pe echipe¨, concentrarea, rezistența la presiune și simțul răspunderii ! La jocul de echipă,  viteza de desfășurare a evenimentelor  distrage de la presiunea competiției și daca un  jucător se simte rău sau nu evoluează  suficient de bine este scos din teren. În cazul rezultatelor individuale cumulate,  eșecul individual înseamnă eșecul întregii echipe și nu se poate nici renunța în timpul jocului și nici rata individual!

Analizând cu atenție am ajuns la concluzia că ¨antrenorul¨ este cheia muncii în echipă. El este artizanul ce trebuie să aibă viziunea, competența, talentul și mai ales deschiderea minții și a sufletului pentru a putea identifica, selecta,  valoriza și LEGA oamenii ce poartă calități și caractere diferite, dar au elemente comune de legatura :  pasiunea, competența și responsabilitatea muncii lor!

copyright  www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.