Nae

In atelierul de intretinere eram trei electricieni: Dan, Nae si eu. Stiu prea bine ca lui Nae ii placea sa i se spuna « Nicusor » de catre « sexul slab » dar nu a avut aceasta placere din partea mea. Nu cred ca a stiut vreodata ca pe tatal meu l-a chemat Nicolae si i se spunea « Nae » !

Nu pot spune ca ne intelegeam precum « cainele cu pisica » ci mai degraba ne intelegeam ca Rex cu vecinul lui. Sa va explic :

Rex era cainele prietenului meu din tinerete si actualului (si singurului) meu sot. Acest caine era o mare figura. Probabil era o corcitura din rasa Corgi, era extrem de simpatic si inteligent. Fugea frecvent in oras la agatat si nu a putut fi oprit nici macar de hamul cu care era legat. Parca  vad si acum cum il priveam de pe geam… sarea pe cusca sa care era lipita de gard, de pe cusca sarea peste gard si ramanea suspendat  pe partea cealalta a gardului, in ham. Apoi se zbatea sub greutatea sa pana ce corpul ii aluneca din ham si ajungea liber pe pamant. La cateva case avea un « prieten » cu care nu se suferea (in aparenta) caci in clipa in care se vedeau porneau o incaierare care ai fi spus ca este pe viata si pe moarte si ne bucuram ca sunt despartiti de un gard. Intr-o zi, trecand impreuna cu Rex prin fata casei « prietenului » si-au inceput incaierarea obisnuita « pe viata si pe moarte » dar, ce sa vezi, poarta era deschisa si Rex al nostru impreuna cu « prietenul » sau s-au intalnit bot in bot fara nici un obstacol…au amutit instantaneu ! Soc, soc, soc ! Dupa o clipa de nedumerire si uimire, s-au retras incet in zona despartita de gard si si-au continuat « incaierarea » !

Cam asa pot eu descrie « prietenia » mea cu Nae  🙂  ! Nu contenea sa-mi strecoare ironii cum ar fi cele cu « femeia la cratita », femeia ar trebui sa se adreseze barbatului cu «stapanul meu»,  etc. pentru care eu avea intotdeauna un raspuns cel putin la fel de ironic.

Cu toate acestea, cea mai puternica amintire legata de el din acea perioada este cea de cand am fost gravida : nu s-a asezat niciodata la masa (la ora mesei) fara sa ma invite sa mananc cu el ! Am refuzat politicos, dar nu am trecut niciodata cu vederea acest gest !

Niciodata tabloul vietii nu trebuie privit prea de aproape, trebuie sa te departezi putin ca sa distingi temele esentiale !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.