Raspuns la intrebarea nr.5

DAN VOICULESCU:  « Omenirea, incotro ? »

Intrebarea 5 /pag.25 /

« Cum se justifica trinomul economic – politic- servicii de informatii ? »

Raspunsul meu :

Am ales sa raspund prima data la aceasta intrebare fiindca am scris déjà un comentariu pe acest subiect pe blogul meu, nu despre cum se justifica aparitia serviciilor ca « jucator » ci despre necesitatea de a se trece de la nivelul  de « servicii » la cel de « productie de securitate » !

Serviciile de informatii au intrat in joc ( in opinia mea) in mod natural, impinse de nevoi si obligatii imediate, generate de evolutia computerelor, a tehnologiilor de comunicare si de culegere de informatii, de actiunile celorlalte state sau provocari organizationale nestatale.

Urmeaza sa citesc acest capitol « Starea lumii. Diagnostic si remedii » dar in prezentarea lui scrieti : « …sunt analizate cateva dintre problemele grave cu care se confrunta umanitatea la nivel global… Acestea sunt numite « amenintari existentiale », pentru ca in ultima instanta pot duce la distrugerea completa a vietii si a planetei ».

In aceasta situatie am ajuns,  statele nu sunt organizate corespunzator pentru a face fata acestor amenintari, politicul se misca greu si prost, economicul este in criza,  suntem intr-o situatie de vulnerabilitate care necesita actiuni de protectie !

Opinia mea personala este ca omenirea déjà a pornit spre forme de organizare statala securitare caci amenintarile secolului XXI au fortat o astfel de decizie (nu doar cele de terorism, acestea sunt in acest moment recunoscute oficial).

Se produc derapaje sau abuzuri  in toate domeniile si in toate serviciile,  tocmai fiindca nu putem stabili inca o forma de organizare viabila, cuplata la realitatea vremurilor !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.