Spovedanie egoista

Mi-a povestit mama ca are o vecina care a vrut sa o duca cu forta la spovedit  ! Raspunsul ei a fost mai mult decat amuzant  :
¨Si ce sa-i spun preotului, ca sunt deja spovedita la toate vecinele¨ ?! =D

Constatasem, fara a face o analiza prea profunda ca nu prea mai avem duhovnici caci nu prea mai avem nici preoti care sa faca aceasta meserie cu vocatie ! Pe de alta parte, este greu daca nu chiar imposibil sa evaluezi o situatie privind dintr-un singur unghi caci fiecare merge acolo cu varianta lui (egoista sau ipocrita) iar situatiile conflictuale nu se pot rezolva decat prin mediere si implicare a tuturor partilor !
 

Paradoxal cele mai utile invataminte le tragem din experientele traite cu oameni ¨urati¨ ! Vreau sa-i asigur pe toti oamenii ¨urati¨ pe care i-am intalnit in viata ca nu au trecut neobservati sau ne bagati in seama si ca au ramas puternice modele in viata mea pentru actiuni de genul ¨asa NU¨ !

Pe excrocii intalniti de-a lungul vietii, arareori i-am dat pe mana ¨militiei¨ ! Am mai cazut in acest pacat doar fiindca unii dintre ei au fost prea insistenti !

Daca este un pacat ca nu doresc sa fac loc unor astfel de oameni in viata mea intima, il rog pe Bunul Dumnezeu sa ma ierte !

Timpul meu si Spatiul din jurul meu il rezerv oamenilor ¨frumosi¨ care nu-mi dau lectii de viata cu forta ci imi spun povestile lor, imi ofera zambetul lor si  timpul lor fiindca vor sa imparta cu mine aceste minunate lucruri, bucuridu-ne impreuna, privind si simtind miracolul vietii si al prieteniei!
 

Sarbatori fericite tuturor !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.