Ce este “Cartier de munte”?

Dau aceste explicații pentru a înțelege cei interesați ce este acest demers, fiind inspirată de “negocierile de pace” dintre mine și Bogdan. În discuție și-a exprimat părerea (să zic așa) că eu ar trebui să fiu managerul acestui proiect și atunci, mi-am dat seama că nu am explicat suficient de clar ce este “Cartier de munte”, ce este “Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului” și care este raportul meu cu acestea. “Cartier de munte” este un proiect de business, de dezvoltare urbană complexă, pentru orice regiune de munte aflată al una, două sau trei ore de o reședință de județ sau capitală de țară. Aceasta este o idee de business, a cărei autor sunt, deci în raport cu “Cartier de munte” sunt primul investitor. Nu sunt investitorul Alfa (căci acela va fi o persoană care va investi bani sau un fond de investiții), dar nu trebuie să-mi ofere nimeni vreun loc în management, căci poziția mea este superioară unui manager.

Ce este “Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului”? Este o acțiune civică, a cărei inițiator sunt, asociată soluției de dezvoltare prin proiectul “Cartier de munte”. Aceste demersuri sunt susținute prin site-ul cartierdemunte.ro, site construit integral din munca voluntară sau cedare de drept intelectual al celor specificați în blogul site-ului: Diaconu Mihai, Laurențiu Mistereanu și David Croitor care au contribuit (cartierdemunte.ro fiind o extensie a prietendeprofesie.ro) și noi, coautorii Adrian Chiru și Dana Diaconu care l-am redactat: Adrian Chiru – fotografiile de autor cu antetul lui, eu textele.

Nu ideea de business s-a născut prima, ea a decurs din preocuparea de a găsi o soluție cu puternic interes privat (căci statul nu are bani suficienți pentru dezvoltare) pentru orașul nostru, pentru a putea să ne aducem copii și părinții copiilor lăsați singuri, acasă, să-i repatriem. Să putem trăi în orașul nostru, Câmpulung Muscel.

Notă: la întrebarea “de ce ai așteptat atât”? ( “Cartier de munte” ar fi putut fi pe profit a doua zi după publicare) răspunsul este: el ar fi putut fi profitabil pe Valea Prahovei sau Colibița, zone deja dezvoltate. Scopul acestui demers este ca oamenii de afaceri români (și nu numai) să facă businessuri bune, dar să le facă la Câmpulung și la Bicaz (o zonă excepțională, lăsată de paragină), nu mi-am propus să mă imbogățesc “pe persoană fizică” într-un “timp rezonabil”. Sunt un constructor, nu construiesc pe minciuni, căci acele edificii se năruie când ți-e lumea mai dragă!

Înainte de a vizita site-ul “Cartier de munte” vă învit să citiți demersurile de început, publicate pe acest site:

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.