Criza refugiaților arabi și Europa

Am participat la un curs de limbă engleză în Franța împreuna cu niște francezi. S-a pus în discuție imigrația (pornind de la faptul că sunt venită din România). Am explicat că nu sunt imigrant, că mă găsesc acolo în vizită temporară , că România este membră a UE și este vorba de libera circulație a forței de muncă. Le-am mai spus că România nu este o țară săracă, ci din contră,  este o țară bogată. Le-am spus că România a oferit Franței distribuția electrică, distribuția de gaze și este o piață de desfacere pentru producția franceză, Franța nefiind nicidecum defavorizată în relația cu România. Au cam rămas cu gura căscată…

S-a pornit apoi o discuție pe marginea comunității africane și arabe, ei afirmând că purtarea de către femeile arabe a burka îi stresează, că în general comunitatea arabă din Franța a devenit prea mare și ei se simt stresați.

Opinia mea a fost și este și azi că s-a facut și se poate face și în acest moment o greșală gravă de guvernare a acestor situații. La intrarea într-o țară a unui cetatean străin, altfel decât în scop turistic, ar trebui să se semneze un acord între persoană și stat, prin care să se aducă la cunoștință legislația în vigoare, ce poate oferi  statul respectiv refugiatului și pe ce perioadă, iar refugiatul să semneze un acord prin care acceptă ajutorul in condițiile oferite, angajându-se să nu solicite drepturi suplimentare celor asigurate la intrare.

«Eu te pot primi la mine și îti pot oferi un ajutor de urgență, dar îti fac cunoscut că aceasta este cultura mea și obiceiurile mele care trebuie respectate. Ești de acord, te pot primi la mine. Nu esti de acord, îti ofer primul ajutor (căci sunt creștin), dar mai apoi, trebuie să soliciți ajutorul celor ce-ți pot oferi ceea ce dorești, în speță țărilor arabe bogate »!

Francezii, este adevărat, i-au făcut pe foarte mulți cetățeni ai Franței și s-au întrecut cu drepturile și cu libertățile pe care acum nu le mai pot stăpâni. Africanii cică au o vorbă în Franța (pe care am aflat-o de la francezi): « ne-ați luat toate resursele, ia luați și niște merde » !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.