Criza refugiatilor arabi si Europa

Am participat la un curs de limba engleza in Franta impreuna cu niste francezi.

S-a pus in discutie imigratia (pornind de la faptul ca sunt venita din Romania). Eu am explicat ca nu sunt imigrant, ca ma gasesc acolo in vizita temporara , ca Romania este membra a UE si este vorba de libera circulatie a fortei de munca si nici de cum de imigratie. Le-am mai spus ca Romania nu este o tara saraca ci din contra  este o tara bogata, ca nu este sustinuta financiar de catre UE ci este contributor al UE care (in acel moment) a depus mai multi bani decat a primit. Le-am spus ca Romania a oferit Frantei distributia electrica, distributia de gaze si este o piata de desfacere pentru productia franceza, Franta nefiind nici de cum defavorizata in relatia cu Romania. Au cam ramas cu gura cascata…

De aici s-a pornit o discutie pe marginea comunitatii arabe si ei s-au exprimat ca purtarea de catre femeile arabe a burka ii streseaza, ca in general comunitatea araba din Franta a devenit prea mare si ei se simt stresati.

Opinia mea a fost si este si azi ca s-a facut si se poate face si in acest moment o gresala grava de guvernare a acestor situatii si anume : la intrarea intr-o tara a unui cetatean strain altfel decat in scop turistic ar trebui sa se semneze un acord intre persoana si Stat, prin care sa se aduca la cunostinta legislatia in vigoare, ce poate oferi  statul respectiv refugiatului si pe ce perioada iar refugiatul sa semneze un acord prin care accepta ajutorul in conditiile oferite si se angajaza sa nu solicite drepturi suplimentare celor asigurate la intrare si la semnarea acelui acord.

«Eu te pot primi la mine si iti pot oferi un ajutor de urgenta dar iti fac cunoscut ca aceasta este cultura mea si obiceiurile mele care trebuie respectate. Esti de acord, te pot primi la mine, nu esti de acord, iti ofer primul ajutor (caci sunt crestin) dar mai apoi trebuie sa soliciti ajutorul celor ce-ti pot oferi ceea ce doresti, in speta tarilor arabe bogate »!

Francezii, este adevarat, i-au facut pe foarte multi cetateni ai Frantei si s-au intrecut cu drepturile si cu libertatile pe care acum nu le mai pot stapani. Africanii cica au o vorba in Franta (pe care am aflat-o de la francezi): « ne-ati luat toate resursele, ia luati si niste cacat » !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.