Inteligenta umana- mijloc de productie

Se discuta despre om ca « resursa umana » ceea ce, in opinia mea, ne deschide calea erorii initiale la calcularea bogatiei noastre si a potentialului nostru de dezvoltare.  Resursa se consuma la prima utilizare pe cand mijlocul de productie, prelucreaza si produce o durata de timp.

Omul nu este o resursa ci un mijloc de productie !

El produce rezultate materiale sau rezultate intelectuale cu consecinte asupra eficientei rezultatelor materiale sau de progres stiintific, social sau uman.

“Inteligenta umana produce solutii” !

Daca acceptam ca o realitate « razboiul informatic » si « razboiul economic » se pune intrebarea : am reformat corect Fortele Armate ?  Daca nu ne mai luptam cu baioneta si prin aceasta s-a justificat desfiintarea unui mare numar de «arme » din Armata Romana am si infiintat arma « economie » , arma « informatii » si arma « inteligenta » ?

Mai pot ramane « informatii si intelligence » servicii sau trebuie sa devina « Productie de securitate armata » ? Avem vreo  institutie de aparare economica ? Caci una este sa controlezi evaziunea fiscala si cu totul altceva este sa lupti in razboiul economic !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.