Ia-ți domnule impozitul și nu te băga în viața mea!

 

Problema noastră este că nu am reușit in 30 de ani să avem o piața liberă și astfel, nimeni nu pare să sesizeze că legea incriminează evidența contabilă dublă și nu evidența frauduloasă.

Nu mai vorbesc că evidenta contabila dublă este obligatorie, dar în opinia mea, ca să ai un business de succes ai nevoie de trei contabilitati: una de business, una de finanțare și abia în al treilea rând de cea reglementată de stat (aceasta din urmă fiind prin natura ei retroactivă). 

Faptul că la noi statul cere (ca in epoca comunistă, când proprietar unic era statul) raportări de contabilitate de gestiune pe articole de calculație obligatorii prin lege este o incălcare a dreptului la proprietate. Aceasta contabilitate reflectă afacerea. Ea ca atare, cea practicată în economiile de piață adevarate, nu este publicată nicăieri, căci reflectă priceperea proprietarului în afaceri. Se supune doar unor punctaje pe documentele legale din contabilitatea financiară și unor punctaje finale generale din situațiile financiare (Bilant și Cont de Profit și Pierdere). Structura ei, articolele de calculație, nu sunt treaba statului! Treaba statului este să spună clar ce datorează omul de afaceri statului și să-și încaseze banii. Cum gândeste omul de afaceri să-și gestioneze afacerea, respectand legea, ține de dreptul la proprietate și piață liberă. Ia-ți domnule impozitul și nu te băga in viața mea!

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.