Masterele mele

Francis Cabrel este cantautorul meu preferat. L-am descoperit foarte târziu. În piesa lui “Des Hommes pareils” pune intrebări de geniu :

« Qu’est-ce qu’on vous apprend à l’école
Si on y oublie l’essentiel ?

………………………………………………………………..

Qu’est-ce qu’on vous apprend dans les livres
S’il y manque l’essentiel…? »

https://www.youtube.com/watch?v=hSwIMB_uUgM&index=14&list=RDB3chRntnMRw

Diplomele nu certifică nimic, ele  doar atestă că ai fost instruit. Despre capacitățile și competențele tale nu oferă nicio informație.  Am ales să nu urmez  până acum cursurile unui  master în Sistemul universitar fiindcă nu am găsit nimic corespunzător( l-am văzut ca pe o pierdere de timp, bani și energie). Cu toate acestea, dețin câteva masterate nerecunoscute academic, dar infinit mai valoroase decât acestea: lucrările concrete pe care le-am făcut și Certificatele de competențe dobândite în urma unor astfel de lucrări impreună cu prima mea afacere.  Experiența mea profesională și de afaceri dobandită in urma acestor lucrări și atingerea obiectivelor propuse sunt masterele mele!

Un master cu totul deosebit (tot nerecunoscut academic) l- am făcut în Franta, în activitatea mea de voluntariat, ca  ascultător și acompaniator de oameni vârstnici și bolnavi. Am trăit cea mai deosebită experiență din viața mea și cea mai “ îmbogățitoare”, cum spun francezii.

Înafară de acestea am avut onoarea deosebită să fac un “Master of Business” cu celebrul om de afaceri Radu Georgescu, creatorul RAV-ului. http://www.gecad.com/

Nu cădeți în uimire pentru această oportunitate deosebită, a avut-o oricine a știut ce aude: l-am făcut la televizor, urmărind emisiunea în care acesta a fost invitat. Dintotdeauna mi-a plăcut ¨să fac lucruri¨, iar acest Master în Business m-a făcut să-mi reamintesc asta! Mulțumesc!

Fiindcă unele persoanae mă percep a fi  impulsivă (si eu am identificat o confuzie de termeni ), m-am gândit să clarific definiția acestui cuvât . Impulsiv = persoană care ia decizii pripite sub presiunea mediului. Nu am fost, nu sunt și nu voi fi impulsivă decât dacă-mi va lua Dumnezeu mințile. Dacă cei ce-au tras aceasta concluzie ar ști cât de mult găndesc și cât de calculate sunt deciziile mele s-ar speria ! Rar m-a luat ceva prin surprindere în viață (cum ar fi de exemplu cutremurele)…niciodată nu mi-am pierdut sângele rece în situațiile cu adevărat importante sau critice ! Termenul este altul, pe care nu vi-l spun fiindcă nu mă recomand prin defectele mele și vine din faptul că sunt pasională în muncă și în viață !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.