Nu este experiment, este Războiul neatenției și al nepăsării!Episodul 2

VICIMELE NOULUI MILENIU

Cine este primarul nostru? O victimă, ca și noi. Cu toții suntem victime, mai puțin cîțiva dintre noi. Dar nu suntem orice fel de victime, suntem victimele noului mileniu: multitask și multifunction, instant, on line.

Nu este joc pe calculator, este realitate!

O realitate cu “soldați”, “rangeri”, “pioni de sacrificiu”, “scuturi umane”, “soldățeii voluntari”, “clone” , “holograme”, “furtuni de praf”, “oglinzi”, “ținte umane”, atacuri subversive, capcane și monștri . Un joc amestecat cu piese de șah, mai puțini cai, mai mulți nebuni. Regele și Regina numai în hologramă.

Mi-am pus permanent întrebarea, de ce după câștigarea alegerilor, a fost luată pe sus și purtată într-o campanie de alegeri prezidențiale aparent scoasă din context, nerecomandând-o nimic pentru asta. Principalul zvon ce circula ca o rumoare în oraș era: “are bani”, pesemne la televiziune se câștigă foarte bine. Zvonul părea prea insistent. Bani avea (cu accent mare pus pe asta), “vedetă” de televixiune era, prințesa războinică, părea. Să fi vrut cineva să ne prezinte din timp, sublimimal,varianta românească și feminină a domnului Trump? Să se fi mizat pe faptul că românul simplu nu face diferența dintre banul câștigat din salariu și cel câștigat din bussines, că să fii angajatul unei televiziuni nu este acelaș lucru cu a fi proprietarul ei? Că să fii o vedetă veritabilă, excentricâ, nu este totuna cu a fi exaltat? Că o copie, nu este o hologramă?

Nici nu s-a instalat bine în funcție că holograma multitasc a și făcut prima victimă: preotul bibliotecar. Producție reality show, nu în birou, că n-o vedea nimeni cât e de “vitează”!

Stiți de ce a făcut asta, înafarîă de faptul că așa a fost setat din “meniu”? Fiindcă nu a împrumutat niciodată o carte de la Biblioteca Municipală Câmpulung!!

Dar voi ați împrumutat și totuși ați stat în publicul de aplaudaci!

Spectacolele cu rating… continuă!

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.