Om, nu domn !

Am avut  căutari și intrebări multe. Printre ele, cel mai greu de deslușit imi era sensul cuvintelor « Iisus s-a răstignit pentru noi ».  Când am ințeles cum Iisus s-a răstignit pentru mine am crezut că am ințeles totul.

In zilele acestea insă m-am speriat foarte rău si mi-am dat seama că ințelesesem putin. Nu ajunge  să ințelegi pentru tine, adevărata incercare este să  ințelegi pentru toți ceilalți. M-am confruntat cu o răutate pe care nu ca nu o cunoscusem, o cunoscusem dar, nu o analizasem. Nu doar să nu faci nimic sau să faci bine și să ți se raspundă cu rău dar,  arătand răul facut, răutatea să se reverse inzecit ca să ințelegi tu, cat de « bun » a fost cel ce nu ți-a făcut tot răul de care este capabil ci doar o mica parte, mai nimic.

M-am speriat v-am spus căci, am vazut grozăvia răutații și a necredinței pentru care Dumnezeu a trimis pe Fiul Său pe Pămant si mi-a fost frică că aceasta poate invinge bunătatea lui Dumnezeu față de noi (o  grea ispită de-a mă indoi de perfecțiunea și puterea bunătății lui Dumnezeu).

N-am trăit incercare mai grea decat  aceea de-a mă opri a-i cere lui Dumnezeu « dreptate » (adica, o formă de răzbunare). Nu cred ca exista o inșelătorie mai mare a sinelui decat aceasta. Dumnezeu le știe si le vede pe toate și le judecă dupa maretia Lui. Nu eu trebuie să-i arat Lui calea.

Inainte vreme, oamenii se adresau intre ei cu « crestine ».  Azi, s-a pierdut acest obicei caci altfel, ar fi trebuit să spun că acolo unde Dumnezeu a lăsat hrană pentru animale și izvor curat de apă (care nu seca nici la vreme de secetă) creștinii satului iși aruncă gunoiul.

Pământul nu este al nostru, este a lui Dumnezeu. Noi doar il putem ingriji in scurta noastră trecere. Mi-am cumpărat dreptul de a ingiji și a face curat in locul in care cândva au trăit oameni. Nu-mi este rușine să curăt cu mainile mele gunoiul din Grădina lui Dumnezeu căci, nu cred că omul a ajuns  “domn” in locul Domnului !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.