Domnului Dragoș Anastasiu

Primiti colindatorii?

Deschide usa crestine, sa vorbesc si eu cu tine !

Recastigarea increderii nu va fi niciodata o preocupare a celor ce ne conduc, ea ar trebui sa fie preocuparea tuturor celor care inteleg importanta increderii ca valoare intrinseca, ca motor al actiunii in atingerea unui scop inalt al unei comunitati, ca suma a intereselor personale convergente.

Va fac cunoscuta initiative mea:

https://prietendeprofesie.ro/scrisoare-deschisa/

Resursa umana este un subiect cat o lume ! Adevarat, avem 4 milioane de romani inafara granitelor din categoria cetateni « activi » dar, tin sa va arat ca acestia sunt impartiti in doua mari categorii : o mica parte, inalti profesionisti (medici, ITisti) si restul, necalificati. Necalificati, nu neaparat pentru ca nu au o calificare (desi cei mai multi nu au o calificare d.p.d.v. al celor ce au o varsta suficient de mare ca sa fi intalnit in viata adevarata excelenta in profesie sau meserie).

In opinia mea, in materie de resursa umana, Romania se complace in  cea mai mare diversiune  creata de sablonul generalizat.

Fara exceptie, toate ofertele de munca cer « rezistenta la stress » si « adaptabilitate ». Pana unde poate fi o calitate rezistenta la stress sau adaptibilitatea ? Eu de exemplu, nu am rezistenta la stress (sau cel putin asa cred) si am refuzat sa ma adaptez nivelului de incompetenta care se cere cu obstinatie azi ! Un om care isi permita sa-si consume energia in « lupte de castel » (sa-si perfectioneze rezistenta la stress) nu va avea niciodata timpul si concentrarea necesara pentru a-si face meseria sau profesia la un inalt nivel !

Nu mai continui subiectul caci ar trebui scrisa o carte !

Toata forta de munca inalt calificata, experimentata in ceea ce inseamna profesie sau meserie, structura organizatorica, ierarhica si calitate (intrinseca, nu declarativa) este in tara ! Nu mai este la prima tinerete si nici nu locuieste cu chirie in Bucuresti.

Daca nu se gaseste un tanar dispus sa lucreze 10 ore, se poate opta pentru doua persoane mai invarsta pe contracte de 5 ore. Oamenii sunt la ei acasa in timp ce meseriile lor se pierd caci, nimeni nu este dispus sa le conserve ! Orice persoana care a atins un nivel inalt intr-o meserie va avea capacitatea si autodisciplina sa invete o alta !

Aici intr-adevar,  infrastructura este un element  esential  dar, asa cum s-a vazut, solutii neaccesate pana acum, existau (cu precizarea ca aceasta postare a fost facuta inainte ca cei patru primari sa declare ca nu primesc si alte orase in alianta lor, dovada ca nu aveau un proiect de dezvoltare ci unul electoral, exclusivist) !

https://www.facebook.com/carmendanielad/posts/2176486132390957

Trebuie sa construim ceva aici, cu oamenii de aici ca sa facem loc celor ce doresc sa se intoarca !

Va invit sa va alaturati initiativei mele de a face Campulungul din nou Capitala prin proiectul « Campulung, cartier de munte al Bucurestiului » si intreaga regiune Bran, Campulung, Curtea de Arges, cel mai mare Centru de activitati (loisir) din Europa !

Nu va fi un proiect electoral ci unul bazat pe cercetare, antreprenoriat si vointa civica !

https://prietendeprofesie.ro/da-ti-voie-sa-vrei/

« Nu tu sau copilul tau trebuie sa plecati in Occident. Occidentul trebuie sa vina aici » !

Da-ti voie sa vrei!

Va astept !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.