Domnului Dragoș Anastasiu

Recăștigarea încrederii nu va fi niciodată o preocupare a celor ce ne conduc, ea ar trebui să fie preocuparea tuturor celor care înțeleg importanța încrederii ca valoare intrinsecă, ca motor al acțiunii în atingerea unui scop înalt al unei comunități, ca sumă a intereselor personale convergente.

Vă fac cunoscută inițiativa mea:

https://prietendeprofesie.ro/scrisoare-deschisa/

Avem peste patru milioane de români înafara granițelor, din categoria cetățeni « activi », dar țin să vă arăt că aceștia sunt împarțiși în două mari categorii : o mică parte înalți profesioniști (medici, ITiști) și restul, necalificați. 

În opinia mea, în materie de resursă umană, România se complace în  cea mai mare diversiune  creată de șablonul generalizat.

Fără excepție, toate ofertele de muncă cer « rezistență la stress » și « adaptabilitate ». Până unde poate fi o calitate rezistența la stress sau adaptibilitatea ? Eu, de exemplu, refuz să mă adaptez nivelului de incompetență cerut cu obstinație azi ! Un om care își permite să consume energia în « lupte de castel » (să-și perfectioneze rezistența la stress) nu va avea niciodată timpul și concentrarea necesară pentru a-și face meseria sau profesia la un inalt nivel !

Toată forța de muncă înalt calificată, experimentată în ceea ce înseamna profesie sau meserie, structură organizatorică, ierarhică și calitate este în țară! Nu mai este la prima tinerețe și nici nu locuiește cu chirie în București.

Dacă nu se găsește un tânăr dispus să lucreze 10 ore, se poate opta pentru două persoane pe contracte de 5 ore. Oamenii sunt la ei acasă în timp ce meseriile lor se pierd, căci nimeni nu este dispus să le conserve! 

Trebuie să construim ceva aici, cu oamenii de aici ca să facem loc celor ce doresc să se întoarcă!

Vă invit să vă alăturați inițiativei mele de a face Cămpulungul, din nou Capitală, prin proiectul « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » și întreaga regiune Bran, Cămpulung, Curtea de Argeș, cel mai mare Centru de activități (loisir) din Europa!

Nu va fi un proiect electoral, ci unul bazat pe cercetare, antreprenoriat și voință civică!

https://prietendeprofesie.ro/da-ti-voie-sa-vrei/

« Nu tu sau copilul tău trebuie să plecați în Occident. Occidentul trebuie să vină aici » !

Dă-ți voie să vrei!

Vă aștept!

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.