Domnului Dragoș Anastasiu

Primiți colindătorii?

Deschide ușa creștine, să vorbesc și eu cu tine!

Recăștigarea încrederii nu va fi niciodată o preocupare a celor ce ne conduc, ea ar trebui să fie preocuparea tuturor celor care înțeleg importanța încrederii ca valoare intrinsecă, ca motor al acțiunii în atingerea unui scop înalt al unei comunități, ca suma a intereselor personale convergente.

Vă fac cunoscută inițiativa mea:

https://prietendeprofesie.ro/scrisoare-deschisa/

Resursa umană este un subiect căt o lume! Adevărat,  avem patru milioane de români înafara granițelor, din categoria cetățeni « activi », dar țin să vă arăt că aceștia sunt împarțiși în două mari categorii : o mică parte, înalși profesioniști (medici, ITiști) și restul, necalificați. Necalificați, nu neapărat pentru că nu au o calificare (deși cei mai mulți nu au o calificare d.p.d.v. al celor ce au o vârstă suficient de mare ca să fi întâlnit în viață adevarata excelență în profesie sau meserie).

In opinia mea, in materie de resursa umana, Romania se complace in  cea mai mare diversiune  creata de sablonul generalizat.

Fara exceptie, toate ofertele de munca cer « rezistenta la stress » si « adaptabilitate ». Pana unde poate fi o calitate rezistenta la stress sau adaptibilitatea ? Eu de exemplu, nu am rezistenta la stress (sau cel putin asa cred) si am refuzat sa ma adaptez nivelului de incompetenta care se cere cu obstinatie azi ! Un om care isi permita sa-si consume energia in « lupte de castel » (sa-si perfectioneze rezistenta la stress) nu va avea niciodata timpul si concentrarea necesara pentru a-si face meseria sau profesia la un inalt nivel !

Nu mai continui subiectul, caăci ar trebui scrisă o carte !

Toată forța de muncă înalt calificată, experimentată în ceea ce înseamna profesie sau meserie, structură organizatorică, ierarhică și calitate (intrinsecă, nu declarativă) este în țară! Nu mai este la prima tinerețe și nici nu locuiește cu chirie în București.

Daca nu se gaseste un tanar dispus sa lucreze 10 ore, se poate opta pentru doua persoane mai invarsta pe contracte de 5 ore. Oamenii sunt la ei acasa in timp ce meseriile lor se pierd caci, nimeni nu este dispus sa le conserve ! Orice persoana care a atins un nivel inalt intr-o meserie va avea capacitatea si autodisciplina sa invete o alta !

Aici într-adevăr,  infrastructura este un element  esențial,  dar așa cum s-a văzut, soluții neaccesate pana acum, existau (cu precizarea ca aceasta postare a fost făcuta înainte ca cei patru primari să declare că nu primesc și alte orașe în alianța lor, dovadă că nu aveau un proiect de dezvoltare, ci unul electoral, exclusivist)!

https://www.facebook.com/carmendanielad/posts/2176486132390957

Trebuie să construim ceva aici, cu oamenii de aici ca să facem loc celor ce doresc să se întoarcă!

Vă invit să vă alăturați inițiativei mele de a face Cămpulungul, din nou Capitală, prin proiectul « Câmpulung, cartier de munte al Bucureștiului » și intreaga regiune Bran, Cămpulung, Curtea de Argeș, cel mai mare Centru de activități (loisir) din Europa!

Nu va fi un proiect electoral, ci unul bazat pe cercetare, antreprenoriat și voință civică!

https://prietendeprofesie.ro/da-ti-voie-sa-vrei/

« Nu tu sau copilul tău trebuie să plecați în Occident. Occidentul trebuie să vină aici » !

Dă-ți voie să vrei!

Vă aștept!

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.