“Repetiția, mama invățăturii”.

Pot spune că, nu doar nu am trecut prin viață “ca gasca prin apă”dar, nu mi-a fost frică nici de gresală, nici de incercare ( element  esențial in cercetare si progres), nici de percepția de ridicol a celor ce nu-mi inteleg  țintele prea inalte. Nici de a merge inainte, fără a avea insoțitori. Nu spun singură căci, nu am fost niciodata singură ci, cu Dumnezeu !

Trăiam si lucram in Bucuresti cand soțul meu se pregatea sa inceapă primul lui contract in Franța. Desi locuiam déjà de un an in capitală, nu urcasem niciodata la volan. Circulam cu metroul  iar, la sfarsit de saptamană, cand făceam naveta la Câmpulung,  conducea doar el.

Cu o luna inainte de plecare a insistat sa mă urc si eu la volan. Aveam atunci o masină, « bătrana doamnă » si soțul meu imi făcea instructajul :

« Nu te urci asa in masină, ca in tramvai, dai cheie si pleci. Inainte de a te urca, dai roată si verifici cauciucurile, ridici capota, verifici nivelul de ulei la motor, la transmisie si  lichidul de frana ». Pe toate traseele pe care mergeam imi explica pe ce bandă trebuie sa ma incadrez si multe, multe alte indicatii. Raspunsul meu era un « da, da,da » anemic. Eram convinsa ca nu am reținut nimic, că tot ce vorbea imi intra pe o ureche si imi iesea pe cealaltă. De urcat la volan impreuna cu el am refuzat să mă urc vreodată, « orice femeie, stie de ce ».

In primul sfarsit de săptamană in care m-am pornit a pleca neinsotită, am coborat in parcare si am constatat ca aveam in creier, “inregistrat pe bandă” tot ce “tocase” ,aparent in neant , soltul meu. Am circulat in Bucuresti cad am vrut eu si pe unde am vrut eu, fara nici o problemă !

De aceea, continui să vă agasez « cu nerusinare », dragi prieteni câmpulungeni, cu postari despre orasul vostru natal care, a devenit si al meu, prin adopție. Stiu că va ramane in subconstient , fără stiința voastra, o perspectivă.

Vă doresc in anul ce se pregateste să vina, « să vreți » !

Dati-vă voie să vreți !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.