Suntem vinovati #colectiv !

Victimele de la Colectiv sunt eroi. Cu moartea si cu suferinta lor au salvat un numar imens de vieti ! Sacrificiul lor nu a fost necesar pentru caderea vreunui Guvern ci pentru salvarea, poate, a milioane de vieti amenintate de neglijenta noastra, a tuturor. Ne-am complacut 25 de ani lasandun-ne condusi de imorali, incompetenti , excroci sau infractori (nu doar la varf ci plecand din biroul sau atelierul fiecaruia).
A fost nevoie de moartea atator copii ca sa ne intelegem vina colectiva. Da, suntem vinovati #colectiv!

Trebuie sa ne asumam vina colectiva dar asta nu inseamna ca vina noastra morala poate absolvi vina moral-profesionala a celor care ocupa functii in Stat si si-au incasat salariile(sau indemnizatiile) de la Stat fara a-si indeplini sarcinile de serviciu! Vina unui student care nu s-a dus la vot este infint mai mica decat vina profesionistilor maturi care si-au incalcat morala profesionala (ma gandesc la procurori, judecatori, oameni de presa, profesori, preoti,etc).
Scriu aceasta scrisoare ca urmare a afirmatiilor domnului Bogdan Chirieac care a afirmat ca protestatarii din Piata Universitatii ar trebui sa se opreasca caci continuarea miscarilor in strada poate crea mari probleme de securitate nationala. Da, sunt de acord dar, nu studentii trebuie sa plece din Piata ci politicienii din Parlament! Nu as fi dorit sa generalizez, as fi scris « anumiti politicieni » daca ar fi existat pana in acest moment vreo miscare in interiorul partidelor politice ! Nici un alt politician inafara de Ponta nu si-a dat demisia, nici un Parlamentar nu a demisionat si ceea ce este grotesc este faptul ca nici un membru de partid nu a demisionat din partid revoltat ca partidul sau refuza sa se reformeze ! Nici o organizatie profesionala nu a lansat vreun comunicat oficial prin care sa ceara profesionalizarea factorilor legislativi si de conducere ! Ei sunt cauza instabilitatii, ei sunt iresponsabilii, ei sunt amenintarea pentru securitatea nationala, nu cei din Piata! Acestia nu doar ca nu stiu ce inseamna « alt-ctrl-del » dar au nesimtirea sa le dea peste mana copiilor care vor sa-i invete ! Lumea a evoluat enorm in doar 30 de ani, evolutia tehnologica ne obliga sa invatam de la copii, nu putem face pasul peste o asemenea prapastie decat de mana cu copiii nostri !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.