Suntem vinovați #colectiv!

Ne-am lăsat conduși douăzeci și cinci de ani de imorali, incompetenți, escroci sau infractori (nu doar la vârf, ci plecând din biroul sau atelierul fiecăruia).
Abia după moartea atâtor copii ne-am înțeles vina colectivă. Da, suntem vinovați #colectiv!

Vina noastră morală nu poate însă absolvi vina moral-profesională a celor care ocupa funcții în stat și care și-au încasat salariile (sau indemnizațiile) fără a-și îndeplini sarcinile de serviciu! Vina unui student care nu s-a dus la vot este infint mai mică decât vina profesioniștilor maturi care și-au încâlcat morala profesională (mă gândesc la procurori, judecători, oameni de presă, profesori, preoți, etc).
Mulți cer ca protestatarii din Piata Universității să se oprească, căci continuarea mișcărilor în stradă ar putea crea mari probleme de securitate națională. Da, sunt de acord, dar nu studenții trebuie să plece din Piață, ci politicienii din Parlament! Aș fi scris « anumiți politicieni trebuie să plece» dacă ar fi existat până în acest moment vreo mișcare în interiorul partidelor politice! Niciun alt politician înafară de Ponta nu și-a dat demisia, niciun parlamentar nu a demisionat! Nicio organizație profesională nu a lansat vreun comunicat oficial prin care să ceară profesionalizarea factorilor legislativi și de conducere! Ei sunt cauza instabilității, ei sunt iresponsabilii, ei sunt amenințarea pentru securitatea națională, nu cei din piață! Aceștia nu doar că nu știu ce înseamnă « alt-ctrl-del », dar au neobrăzarea  de a le da peste mâini copiilor care vor să-i învețe! Lumea a evoluat enorm în doar 30 de ani, evoluția tehnologică ne obligă să învățăm de la copii. Nu putem face pasul peste o asemenea prăpastie decăt de mână cu copiii nostri !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.