Suntem vinovați #colectiv !

Ne-am complăcut douăzeci și cinci de ani lăsându-ne conduși de imorali, incompetenți , escroci sau infractori (nu doar la vârf, ci plecând din biroul sau atelierul fiecăruia).
A fost nevoie de moartea atâtor copii ca să ne înțelegem vina colectivă. Da, suntem vinovați #colectiv!

Trebuie să ne asumăm vina colectivă, dar asta nu înseamnă că vina noastră morală poate absolvi vina moral-profesională a celor care ocupa funcții în stat și care și-au încasat salariile (sau indemnizațiile) de la ștat fără a-și îndeplini sarcinile de serviciu! Vina unui student care nu s-a dus la vot este infint mai mică decât vina profesioniștilor maturi care și-au încalcat morala profesională (mă gândesc la procurori, judecători, oameni de presă, profesori, preoti, etc).
Scriu acest text ca urmare a afirmațiilor domnului Bogdan Chirieac, care a afirmat că protestatarii din Piata Universității ar trebui să se oprească, căci continuarea mișcărilor în stradă poate crea mari probleme de securitate națională. Da, sunt de acord, dar nu studenții trebuie să plece din Piață, ci politicienii din Parlament! Nu aș fi dorit să generalizez, aș fi scris « anumiți politicieni » dacă ar fi existat până în acest moment vreo mișcare în interiorul partidelor politice! Niciun alt politician înafară de Ponta nu și-a dat demisia, niciun Parlamentar nu a demisionat! Nici o organizație profesională nu a lansat vreun comunicat oficial prin care să ceară profesionalizarea factorilor legislativi și de conducere! Ei sunt cauza instabilității, ei sunt iresponsabilii, ei sunt amenințarea pentru securitatea națională, nu cei din Piață! Aceștia nu doar că nu știu ce înseamnă « alt-ctrl-del », dar au nesimțirea să le dea peste mână copiilor care vor să-i învețe ! Lumea a evoluat enorm în doar 30 de ani, evoluția tehnologică ne obligă să învățăm de la copii. Nu putem face pasul peste o asemenea prăpastie decăt de mână cu copiii nostri !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.