Muniție în războiul informațional: “plusvaloare”, “proactivitate”,etc.

Acestea, în opinia mea, nu sunt cuvinte. Ele sunt construcții de diversiune psihologică. Cum ar spune o cunoștință de-a mea de la Filiași, « îți bag plusvaloarea în cap și ți-am făcut cheie ».

1. Plusvaloare.
Plus nu există fără minus ori în structura fundamentală creștină (așa cum ne declarăm peste 90% din populația României) orice om are valoare. Despre plus și minus ca valoare nu se poate vorbi decât în valori matematice, dar și acolo acestea nu există decât în corespondență cu « valoarea absolută » care este întotdeauna pozitivă.
Valoarea există sau nu și atât. În cazul omului ea există!
Deci, dacă acceptăm existența plusvalorii automat acceptăm în mentalul nostru că noi putem fi lipsiți de valoare într-un anumit context. În ceea ce-l privește pe cel ce ne cere nouă să ne definim « plusvaloarea » cu care putem veni alături de el, acesta acceptă în mentalul său că el are o valoare la care noi trebuie să adaugăm ceva și nicidecum nu se concentrează (așa cum face un performer) pe difuncționalitățile lui și pe capacitatea noastră de a răspunde nevoilor sale exacte. Cu alte cuvinte, nu știe cine este și ce vrea! Nu știi cine ești și care sunt punctele tale slabe, nu știi ce vrei, nu vei face niciodată performanță!
2. Proactivitate.
Ce înseamna « pro »? A fi « pentru ». Deci, a fi « proactiv » înseamnă a fi de acord (generic) cu activitatea, nicidecum a fi activ. A fi « proactiv » înseamnă a fi « pasiv », înseamnă a sta pe loc în timp ce ești convins că te găsești în mișcare !

copyright www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.