Tania

Stiu sa gatesc urzicile ! Nu este o lauda de sine, este purul adevar !Am invatat acest lucru de la sursa, de la fosta mea vecina Ristica (tiganca si mandra ca este tiganca) ! Ori daca tiganii nu stiu sa gateasca urzicile, atunci nimeni nu stie !

Lucrul esential la urzici este cum sunt culese si mai ales cine le curata si le spala ! Eu si Tania ne putem considera « profesioniste « in treaba asta, iata de ce :
Eram in cantonament si au sosit pentru cateva zile niste « veterani » in vizita. Ca sa li se faca loc de cazare, ne-am schimbat pentru cateva zile organizarea in camere, eu si Tania fiind repartizate in aceeasi camera. Exista o prietenie de grup dar eu fiind in trupa « mica » nu aveam o legatura atat de stransa cu colegele mele care erau déjà curtate de baieti ! Tania facea parte din acea categorie si lucru recunoscut de toti, fete si baieti, Tania era cea mai frumoasa si mai buna fata din echipa (puteti lua in considerare ambele sensuri romanesti ale cuvantului « buna »  🙂  )!
Convietuirea in aceeasi camera pentru cateva zile a transformat prietenia noastra in una de suflet !
Intr-o zi, ne aduna seful nostru de club pe toti si ne intreaba :
– Vreti sa ne faca fetele de la bucatarie urzici ?
– Daaaa !!!
– Atunci, fiecare cu cate o punga in mana (eram peste douazeci de insi in cantonament) plecam sa adunam urzici !

Distractie, amuzament, adunam fiecare cate o punga si mergem la cantina si le desertam pe o masa imensa. Adunasem un « munte de urzici ».
Seful nostru, privind recolta ne spune :
– Ne trebuie doi voluntari sa curete si sa spele urzicile caci fetele de la cantina ni le gatesc dar nu au timp sa ni le si curete !
– …
– Nimeni ?
Eu, mai curajoasa sau mai inconstienta ,ma ofer.
– Cine se mai ofera ?
Nu era inghesuiala, timpul trecea si nimeni nu se oferea. Atunci Tania din altruism sau inconstienta, de asemenea, ia hotararea :
– Raman eu cu Dana !
Am curatat amandoua masa aceea plina de urzici, fara manusi caci nu existau la vremea aceea manusi chirurgicale in comert iar cu alt gen de manusi nu se pot spala si curata urzicile. Am ras incontinuu facand haz de necaz de noi insine iar la final nu ne mai simteam degetele. Cant am terminat toata treaba, plecarea in teren la antrenamente inca nu se incheiase si seful de club ne-a intrebat daca vrem sa mergem si noi. Eu am plecat in teren gandindu-ma ca este cel mai bun mod sa uit de cum imi simt mainile. Tania a ramas la camera, zicand ca nu mai vrea nimic dupa o asemenea experienta.
In timpul antrenamentului alergam in jur de 10 kilometri pe dealuri. Eliminam atata apa din organism ca simteam nevoia de stregatoare la ochi ca sa vad pe unde calc. La linia de sosire nu cred ca mai exista in mine vreo urma de « venin » de urzica, iar din toata masa aceea de urzici ,pentru mine nu a mai ramas decat amintirea amuzamentului. Tania a bolit trei zile si …bucataresele nu stiau sa gateasca urzicile  !

copyright  www.prietendeprofesie.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.