Nu vă vindeți sufletul, căci cel ce cumpără nu este din Biserica noastră!

Românii iubesc la nebunie automobilul! Volkswagen este cea mai preferată mașină la noi. Simbol al tehnicii, fiabilității și seriozității germane! Ce să vezi, până și marele VW “a dat cu mucii în fasole” și s-a prezentat în fața omenirii exact ca un pârlit îmbrăcat la patru ace.

Deci, se întâmplă și la “case mari” din fruntea Europei, nu suntem noi cei mai “necivilizați”.

Mare bal, mare! Se anunță pe străzile urbei noastre, că mare onoare ni se face și doamna Primar este invitată la Bal (mascat?), la Ambasada Angliei.

Primul meu gând: Nici MI6 nu mai este ce era odată!

Se fac treizeci și opt de ani de când am poposit la Câmpulung, cu gând de a sta o perioadă limitată. Sunt încă aici, parafrazând: nu aduce ceasul ce aduc anii! Impactul cel mai puternic în perioada de început a fost acela al miciunilor (nu auzisem întreaga viață atâtea minciuni (nevinovate) câte mi-a fost dat să aud într-o zi), al laudei de sine, a cum “am facut eu” ce a făcut altul, a cum “am eu” sau “un nem de-al meu” ceva mai tare, deștept,bun, etc. decât ai tu…

Dacă mă pui azi să spun care este cea mai valoroasă calitate a muscelenilor, o spun scurt: credința!

Cine s-a gîndit că o poate impune aici pe Lasconi nu cunoaște nici regiunea, nici oamenii. Un fel de “a vinde castraveți grădinarilor” aș putea descrie producerea publică a doamnei în fața câmpulungenilor. Mi-a fost rușine că provin din aceiași zonă și m-am gândit să “bag mîna în foc” că nu este ardeleancă. Dar dacă nu este ardeleancă, o fi olteancă și orașul cel mai drag mie este Craiova. Dacă nu este nici ardeleancă, nici olteancă, o fi moldoveancă și cei mai iubiți prieteni ne sunt moldoveni. Așa că, am înțeles în cele din urmă că nu ADNul locației ar avea vreo secvență lipsă.

În cei treizeci și opt de ani de ani petrecuți aici, pot spune cu mîna pe inimă că nu a avut Câmpulungul un primar atât de mincinos, lipsit de echilibru și fără o structură de valori care se formează în primii ani de viață.

Eu gândesc că MI6 este ocupat cu războil, dar presupun că și Coroana are un serviciu de protecție, care protejază prestigiul, nu doar viața!

“Să fie la ei” ar zice Țața Viorica, dar fraților, este la noi! Nu vă vindeți sufletul, căci cel ce cumpără nu este din Biserica noastră!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.